Accu’s

Een accu is in feite niets anders dan een grote oplaadbare batterij. Een accu zorgt voor energie om de auto te starten. Het is een heel krachtig onderdeel van uw auto, want voor starten is meer dan 200 ampere nodig. Een accu levert in korte tijd veel stroom en laadt snel weer op. Naast starten, wordt de accu ook gebruikt om andere onderdelen en accessoires van uw auto van stroom te voorzien. Bijvoorbeeld de verlichting, de radio en de verwarming.

Met de komst van navigatiesystemen, dvd-spelers, carkits, alarmsystemen en elektronica, worden de eisen die aan de accu gesteld worden, steeds hoger. Wanneer uw auto moeilijker start en de motor moeilijker op gang komt, ligt de oorzaak waarschijnlijk bij de accu.

Wij bij Wiba Bandenservice kunnen onderzoeken waar het probleem ligt. Een storing in uw accu of laadsysteem kunnen wij traceren met vakkundige meetapparatuur en eventueel herstellen. Anders vertellen wij u graag welke nieuwe accu het beste bij uw voertuig past.

Een nieuwe accu gaat gemiddeld vijf jaar mee. Accu’s zijn te verkrijgen met verschillende startcapaciteiten. De modellen nieuwe accu’s zijn zo gemaakt dat ze bijna in iedere auto passen. Een kapotte accu is chemisch afval. Het bevat milieubelastende materialen zoals lood, zink en zuur. U kunt bij vervanging van de accu uw oude exemplaar bij ons inleveren.

wiba-banden-accu


Zomerbanden wissel

Tijdens het zomerseizoen wilt u goed en veilig de weg op. Maak daarom nu een Read more

Gebruikte landbouwbanden en velgen

Kijk voor gebruikte landbouwbanden of landbouwvelgen op www.agratyre.nl    

Laat uw banden controleren op spanning en ouderdom

Is het al weer een tijd geleden dat u uw bandenspanning hebt gecontroleerd? Wilt u Read more